„A Bitcoin győzedelmesik, a kormányzat nélkül pénznem nagyszerű” állítja Nassim Taleb

nassim taleb bitcoinNassim Taleb, a „Fekete Hattyú” és a „Fooled by Randomness” szerzője optimista a kriptovalutákkal kapcsolatban.

“Nem tudod ignorálni a kriptovalutákat, különösképpen nem a Bitcoin sztorit és a blokkláncot” mondta a Times Network, India Economic Conclave konferenciáján, kedden. A libanoni-amerikai szerző úgy gondolja, hogy néhány országban, például Libanonban is, az emberek „elvesztették hitüket” az állammal  és a bankrendszerrel szemben.

„Észrevettem, hogy Libanon egy olyan helyzetben találta magát, ahol hallgatólagos valutaellenőrzés van, ugyanakkor a Bitcoint senki nem tudja irányítani, ami azért jó dolog, mert az emberek már nem bíznak a központi bank képességeiben, ami piramisjáték-szerű összeomláshoz vezet. A Bitcoinnál nincs ilyen.”, állítja Taleb.

A Bitcoin győzedelmeskedik, az 59 éves író szerint, és a kormányzat nélküli pénz nagyszerű. Taleb azt is hozzátette, már az ő intézete is elfogad Bitcoin-fizetéseket.

„Nagyon örülök, hogy vannak kriptovalutáink… Természetesen, lesznek kriptos csalások, piramisrendszerek és minden ilyesmi, de mikor látod az állami pilótarendszert, mint amilyen Libanonban is működik, felteszed majd a kérdést, melyik a jobb.” mondta.

Ez nem az első alkalom, hogy Taleb pozitívan szólt a kriptovalutákról. A libanoni bankok által bevezetett tőkeellenőrzésről szóló hír kapcsán, ezt tweetelte: „A legpotensebb létjogosultsága a kriptovalutáknak: a bankok sosincsenek ott, amikor kellenének. És mindig a köznépet próbálják meg sanyargatni, hogy elkerüljék a felelősségre vonást és a profit csökkenését. A bankárok törvényes csalók.”

Forrás: https://www.theblockcrypto.com/linked/50808/bitcoin-is-winning-currency-without-government-is-great-says-nassim-taleb

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s